keskiviikkona, heinäkuuta 18, 2007

Heinäkuu 2007 – Oaxaca jälleen liekeissä
Taistelu ja repressio jatkuvat Oaxacassa. Opettajat palasivat toukokuussa kaupungin keskustaan mielenosoitusleirille, APPO kaduille. Jälleen kerran osavaltion hallinto vastasi väkivalloin.

Oaxacan hallitus järjestää joka vuosi Guelaguetza-juhlan, jossa intiaanit esittelevät kulttuurejaan, liput vastaavat paikallisten köyhien kolmen viikon palkkaa, ja rahat menevät nätisti järjestäjien taskuun.

Termi "guelaguetza" kuvaa alunperin alkuperäiskansojen tapaa antaa ja saada apua - ilmaiseksi. Tänä vuonna Oaxacan kansojen kokous APPO järjesti toista kertaa "Guelaguetza popularin", joka oli kaikille avoin ja ilmainen. APPOlaiset päättivät pitää tilaisuuden Oaxacan ulkoilma-auditoriossa. Kun tuhannet ihmiset olivat saapumassa 16. heinäkuuta paikalle, poliisi hyökkäsi äärimmäisen väkivaltaisesti mäelle, jolla juhla oli.

Ensimmäisten tietojen mukaan yksi kuoli ja 62 pidätettiin. Oaxacassa pidätys tarkoittaa suurella todennäköisyydellä myös kidutusta. Kadonneiden ja haavoittuneiden määrästä ei ole varmaa tietoa. Monta toimittajaa haavoittui. Suomessa vieraillut ihmisoikeusasianajaja Alfredo on sairaalassa.

Järjestämme Helsingissä tukimielenosoituksen Meksikon suurlähetystöllä 1.8.2007 kello 17. Mukaan saa tuoda omaa taidetta, performanssit tervetulleita. Mikäli haluat mukaan suunnitteluun, ota yhteyttä blogin kautta!

www.indymedia.org
www.jornada.unam.mx/2007/07/17/index.php?section=politica&article=003n1pol
noticias-oax.com.mx/articulos.php?id_sec=2&id_art=54502&id_ejemplar=1482