tiistaina, huhtikuuta 24, 2007

MIELENOSOITUS MEKSIKON SUURLÄHETYSTÖLLÄ PE 27.4. KLO 17

Meksikon poliittiset vangit vapautettava välittömästi!

Etelä-Meksikon Oaxacassa on ollut jo lähes vuoden käynnissä laaja yhteiskunnallinen liike joka pyrkii ihmisoikeusrikkomuksista ja korruptiosta syytetyn kuvernööri Ulises Ruizin eroon sekä uudenlaisen demokratian rakentamiseen.

Oaxacan kuvernööri pysyi vallassa ainoastaan laajalla repressiolla: pidättämällä mielivaltaisesti noin 400 ihmistä. Pidätetystä on hakattu 99 prosenttia. Tällä hetkellä Oaxacassa on yhä n. 40 pidätettyä ja n. 60 kadonnutta. Konfliktissa n. 40 on menettänyt henkensä.

Vaikka turistit ovat palanneet Oaxacaan, ja sen kaduilla on näennäinen rauha, pidätykset jatkuvat. Yksi erimerkki tästä on, että Oaxacan liikkeen katto-organisaation APPO:n neuvoston jäsen David Venegas Reyes pidätettiin väkivaltaisesti 13.4.2007 ilman pidätysmääräystä. Häntä syytetään huumerikoksista, jotka näyttävät tekaistuilta.

Amnesty Internationalilla on kampanja Davidin ja häntä pidätyksessä puolustaneen ja uhkaillun, ihmisoikeusasianajajan Isaac Torres Camonan, turvallisuuden puolesta. Molemmilla uhatuilla henkilöillä on myös henkilökohtaisia ystäviä Suomessa.

Vaadimme kaikkien Oaxacan, Atencon ja Chiapasin poliittisten vankien vapauttamista välittömästi.

Vaadimme, että kaikkien poliittisten aktivistien ja ihmisoikeuksien puolustajien turvallisuus ja ihmisoikeudet taataan Meksikossa ja että ihmisoikeusrikoksiin syyllistyneitä rangaistaan. Vaadimme välitöntä, puolueetonta ja riippumatonta tutkimusta mielivaltaisten pidätysten ja kidutusten johdosta.

Mielenosoitus Meksikon suurlähetystöllä, Simonkatu 12,
perjantaina 27.4.2007 kello 17

Samana päivänä ympäri maailmaa järjestetään mielenosoituksia Meksikon suurlähetystöillä.

Tule mukaan!