torstaina, marraskuuta 02, 2006

PFP perääntyi yliopistolta

Kuusi tuntia kestäneen Radio Universidadin piirityksen jälkeen Oaxacan asukkaat ovat pakottaneet liittovaltion poliisin (PFP) perääntymään yliopistolta.Kun helikopterit, tankit ja aseistautuneet poliisijoukot lähestyivät yliopistokampusta, radion juontaja kehotti Oaxacan asukkaita tulemaan paikalle auttamaan kampuksen ja radioaseman puolustamisessa.

Suuri joukko naapureita ja opiskelijoita kerääntyi PFP-joukkojen ympärille. Samaan aikaan APPO:n kannattajat Mexico Cityssä marssivat senaatin lähellä olevalta nälkälakkolaisten leiriltä PFP:n toimistoihin vaatimaan näitä vetäytymään kampukselta.

Meksikon laki kieltää poliiseja tunkeutumasta autonomisten yliopistojen alueelle, ellei yliopiston rehtori sitä itse pyydä. Oaxacan Benito Juarez -yliopiston rehtori on kategorisesti tuominnut PFP:n läsnäolon eikä ole antanut hyväksyntäänsä kampukselle tunkeutumiseen.

Vaikka ei ole varmaa, tulevatko poliisijoukot vielä myöhemmin palaamaan paikalle, yksi asia on tällä hetkellä selvä: APPO on antanut merkittävän iskun PFP:lle ja on osoittanut, että he todella kykenevät lyömään miehitysarmeijan.

Lähde: Greg Berger, Narco News