maanantaina, lokakuuta 30, 2006

APPO:n tiedote lehdistölle 30.10.

30.10 klo 11.00 Meksikon aikaa, tiedote lehdistölle

Veljemme ja sisaremme Meksikossa ja maailmalla,

tyrannit kerskailevat asioilla joita ei ole olemassa, he kerskailevat vallallaan, he kerskailevat pitävänsä kansaa vallassaan, typeryydessään he ovat alkaneet jopa kerskailla, että kaupunki on heidän hallinnassaan. Kuten jo totesimme eilen, he eivät mitenkään voi väittää, että ovat saaneet kaupungin hallintaansa. Oaxacan sankarillinen kansa saavutti eilen voiton... kurinalaisella ja järjestäytyneellä tavalla, käyttämättä väkivaltaa, se kykeni estämään poliisi-roistojen etenemisen, se kykeni jarruttamaan heitä vastaamatta väkivaltaan väkivallalla.

Edes koko asevalikoimansa avulla, jopa helikoptereista ammuttujen tuhansien kyynelkaasu- ja sinappikaasukranaattien, panssarivaunujen ja rynnäkkökiväärien avulla he eivät kyenneet valtaamaan ainuttakaan tärkeää kohdetta, eivät Zocaloa eivätkä Canal Nuevea, eivätkä Abascalin lähettämät joukot kyenneet valtaamaan myöskään tärkeimpiä barrikadeja. Järjestäytyneesti ja kurinalaisesti APPO saavutti tavoitteensa olla luovuttamatta Oaxacan kaupunkia, järjestäytyneesti ja kurinalaisesti se komensi joukkonsa vetäytymään kohti yliopistoaluetta estääkseen sen, että poliisi-roistot ja URO:n (joka taatusti toimii täydessä yhteistyössä
liittovaltion poliisin kanssa) palveluksessa olevat puolipoliisijoukot voisivat hyökätä varjoista vailla mitään harkintaa ja piittaamatta vähääkään ihmisoikeuksista tai edes sodankäynnin sääntöjä koskevista sopimuksista.

Eilisen tapahtumista voimme antaa seuraavia tietoja: jo neljä toveria on kaatunut, heidän nimensä ovat: 1. Fidel Sanchez Garcia. Hän kuoli tuliaseen laukauksiin. 2. José Alberto López Bernal. Kuoli kyynelkaasukranaatin osuessa rintaan. 3. 12-vuotias poika, joka kuoli tuliaseen laukauksiin. 4. Opettaja, jonka ruumis löytyi San Pedro Juxtlahuacasta (8 km päästä kaupungista). 60 toveria on pidätetty ja 30 kadonnut. Heidät siirrettiin sotilasalueelle 28 helikoptereilla, joiden rekisterinumerot ovat
PF-303, PF-305, PF-306, tällä hetkellä eräitä heistä ollaan siirtämässä Porfirio Diazin Miahuatlanin, Tlacolulan ja muihin valtion vankiloihin. PFP, ministeriön alainen ennaltaehkäisevä poliisi, suoritti perustuslain vastaisia etsintöjä lukuisissa kodeissa eri puolilla kaupunkia ja yritti pidättää väliaikaisen hallinnon jäseniä. Yhtäkään johtavaa toveria ei saatu kiinni. Liittovaltion poliisi PFP ei kyennyt valtaamaan ainuttakaan tärkeää kohdetta, vaan yli neljä tuntia kestäneessä kamppailussa toverimme estivät poliisia pääsemästä Tecnológico-sillalle, tuhannet toverit puolustivat Zocaloa siitä huolimatta, että poliisi käytti silmittömästi kyynelkaasua, sinappikaasua ja tuliaseita. Nämä kohteet jätettiin APPO:n turvallisuuskomitean käskystä, jotta voimat saataisiin keskitettyä yliopistoalueelle. PFP yritti hiljentää radiomme häiritsemällä sen signaalia ja onnistuikin hiljentämään sen noin puoleksi tunniksi, mutta teknikkomme korjasivat signaalin. Sulkuja oli eri puolilla osavaltiota: Istmossa, Tlaxiacossa, Putlassa, Cañadassa, Cuenca del Papaloapamissa joitakin mainitaksemme. Myös toverimme Mexico Cityssa saivat järjestettyä suuren marssin ja tukitoimia kerrotaan järjestetyn myös Hidalgossa, Michoacánissa, Guerrerossa, Chiapasissa, pohjoisessa Baja Californiassa. Mielenosoituksia on järjestetty eri puolilla maailmaa: Barcelonassa, Brasiliassa,
Sacramentossa ja Los Angelesissa, Caracasissa, Fresnossa, Valle de Napassa; Meksikon Italian suurlähetystö ja Milanossa oleva konsulaatti on vallattu, jälleen vain muutamia esimerkkejä mainitaksemme. Kokonaiset opetustoimen sektorit ilmoittivat, että oppitunnit on peruttu ja matkustivat päivän kuluessa pääkaupunkiin. Sierra Norten kaupunkien paikallisneuvostot päättivät lähteä joukolla pääkaupunkiin.

Koko yön ajan PFP rakensi tiesulkuja Oaxacan kaupungin sisääntuloteille. Tällä hetkellä vanhoja tiesulkuja vahvistetaan ja uusia rakennetaan, jotta voitaisiin estää maakunnista tulevien tovereiden pääsy kaupunkiin vahvistamaan mielenosoitusleiriä ja marsseja. Kuitenkin tuhansia ihmisiä saapuu jatkuvasti niihin kolmeen paikkaan, joista on lähdössä marsseja liikkeelle kohti Zocaloa. Suuri PFP:n yksikkö, yhdessä kuvernöörin palkkaamien asemiesten kanssa, on myös jo Radio Universidadin lähistöllä, aikeenaan mitä ilmeisimmin vallata yliopistoalue ja vaientaa kansan ääni, jota lähetetään Radio Universidadin välityksellä siitä huolimatta, että Oaxacan yliopiston rehtori Martínez Neri eilen kielsi loukkaamasta yliopiston autonomiaa ja torjui väkivallan konfliktin ratkaisemisen keinona.

He voivat vallata Zocalon, he voivat vallata Radio Universidadin, mutta kuluneiden yli viiden kuukauden aikana Oaxacan kansa on osoittanut olevansa rohkea, kunniakas ja neuvokas kansa. Voiko PFP pitää kaupunkia piiritettynä vielä viisi kuukautta lisää, tai kenties vuoden, kaksi, kolme, neljä vuotta??? Tänään enemmän kuin milloinkaan, kun paha hallitus rikkoo itse lakeja, jotka se vannoi panevansa täytäntöön ja pitää Oaxacan osavaltiota piiritystilassa ja de facto lakkauttaa (samalla tavoin kuin tyranni Ulises Ruiz Ortiz) yksilöiden koskemattomuuden ja meidän ihmisoikeutemme, vetoamme Meksikon kansaan ja kaikkiin maailman kansoihin, jotta ne järjestäisivät väkeviä mielenosoituksia.

KAIKKI VALTA KANSALLE

ASAMBLEA POPULAR DE LOS PUEBLOS DE OAXACA