sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Raporttia Oaxacasta 28.10.2006

Oaxacassa kuvernöörin kuolemanpartiot ampuivat perjantaina 27.10. kuoliaaksi yhden amerikkalaisen Indymedia-toimittajan sekä kaksi paikallista opettajaa. Will oli toinen täällä henkensä menettänyt amerikkalainen toimittaja.

Ulkomaalaiset eivät toki ole tärkeämpiä kuin muut, mutta ulkomaalaisten tappaminen merkitsee tietyn rajan ylittämistä repressiostrategiassa.

http://www.indymedia.org/es/index.shtml

Juuri nyt tilanne on erityisen vaikea, koska kuvernööri Ulises antoi APPO:lle 24 tuntia antautua, ja APPO antoi Ulisesille 72 tuntia aikaa lähteä.

Yksi katumme naisista on saanut puhelimitse tappouhkauksen, eikä uskalla lähteä kotoaan mihinkaan. Armeija uhkasi tulla kaupunkiin tanaan aamuseitsemalta ja seuraavaksi puoliltapaivin, mutta viela ei ole nakynyt. Ulkona tunnelma on rauhallinen mutta jannittynyt.

Viime yonna kiersimme viemassa ruokaa muutamille barrikadeilla. Niita on kaupungissa nytkin satoja, ja ihmiset ovat todella varustautuneita pahimpaan. Tama ei ole mikaan tavallinen pikku mellakkatilanne, tama on tilanne, jossa molotovin koktaileja on valmistettu tuhansissa kodeissa ympari kaupunkia.

Tanne tullessamme naimme ihmisissa toivoa ja intoa, nyt alamme nahda myos todella vahvaa ahdistusta ja uupumusta.

Netissa on 70 APPO:ssa toimivan henkilon etsintakuulutuslista. Jos armeija hyokkaa tai liike muutoin haviaa, todella moni tulee menettamaan henkensa.

Meksikon hallitus pyrkii nayttamaan ulospain kovin siloista kuvaa asioista. "Ei Oaxacassa tapahdu mitaan", on Ulises Ruizin yleisin kommentti tilanteeseen.

Todennakeisesti Indymedia-toimittajan kuolema tullaan kansainvalisessa mediassa salyttamaan APPO:n tai yleisen levottomuuden niskaan. Tosiasiassa Ulises palkkaa keta tahansa (hulluja, huumeriippuvaisia, vakivalta-addikteja) ampumaan liikkeen jasenia.