maanantaina, joulukuuta 04, 2006

Marcos pyytaa solidaarisuutta Oaxacalle 22.12.

Eilisessa La Jornadassa julkaistiin EZLN:n tiedote, jossa Marcos peraankuuluttaa maailmanlaajuista solidaarisuuspaivaa Oaxacalle 22. joulukuuta.
Vapaamuotoinen kaannos:

2. joulukuuta 2006

Meksikon kansalle,
maailman kansoille:

Veljet ja sisaret:

Ne, jotka taistelevat vapauden, demokratian ja oikeudenmukaisuuden puolesta planeetan eri nurkissa, eivat voi jattaa huomiotta sita hyokkaysta, joka kohdistuu ja kohdistui Oaxacaan.

Taman vuoksi EZLN kutsuu kaikkia rehellisia ihmisia, Meksikossa ja maailmalla, aloittamaan heti aktioita osoittaakseen tukensa ja solidaarisuutensa Oaxacan kansalle, seuraavin vaatimuksin:
Kadonneiden palauttaminen hengissa, pidatettyjen vapauttaminen, Ulises Ruizin ero ja liittovaltion joukkojen vetaytyminen Oaxacasta, rangaistus niille, jotka ovat syyllistyneet kidutuksiin, vakivaltaan ja murhiin. Lyhyesti: vapautta, demokratiaa ja oikeutta Oaxacan kansalle.

Kutsumme tata kansainvalista kampanjaa sanomaan kaikin tavoin ja kaikissa mahdollisissa paikoissa, mita Oaxacassa tapahtui ja tapahtuu, kukin omalla tavallaan, ajallaan ja paikassaan.

Kutsumme naiden aktioiden paatteeksi koolle maailmanlaajuisia mobilisaatioita joulukuun 22. paivana 2006.

Oaxacan kansa ei ole yksin. Meidan on naytettava se, heille ja kaikille.

¡Democracia!
¡Libertad!
¡Justicia!

....

Koko teksti espanjaksi:
http://enlacezapatista.ezln.org.mx/la-otra-campana/605/

Marcos puhuu tekstissa Oaxacan repressiosta, mutta myos zapatistien La Otra Campañasta ja kampanjan kiertueesta Pohjois-Meksikossa.

Vanhempi teksti englanniksi:

Marcos:“We Are On the Eve of Either a Great Uprising or a Civil War”
http://www.narconews.com/Issue43/article2382.html